Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Nytt steg för Norra hamnen i Malmö

Publicerad: 15 juni 2020, 11:48

MG Real Estate köper ytterligare en tomt i utvecklingsområdet Norra hamnen i Malmö, den här gången på över 43 000 kvadratmeter. Totalt ska bolaget nu utveckla över 100 000 kvadratmeter i området.


Ämnen i artikeln:

MalmöMG Real Estate

Det är det nederländska logistikbolaget Westerman Multimodal Logistics som blir ny hyresgäst i anläggningen som ska byggas på den nyköpta fastigheten. Här byggs en anläggnings för omlastning av gods, för kombitrafik för järnväg, väg och sjöfart. 

– Detta är en viktig investering för hamnens fortsatta utbyggnad och satsning på Malmös hamnområde och vårt utvecklingsområde Malmö Industrial Park. Etableringen skapar också nya, välkomna arbetstillfällen, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande i ett pressmeddelande. 

I december köpte MG Real Estate en annan tomt, cirka 66 000 kvadratmeter stor. Där är det fortfarande inte klart vad som kommer att ske. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

MalmöMG Real Estate

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.