Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Nytt JV-bolag utvecklar logistikpark i Norrköping

Publicerad: 29 juni 2021, 14:20

Orios markområde i Nyköping blir platsen för en ny logistikpark. Foto: Logistic Contractor/Orio

Logistic Contractor går in i ett joint venture med statliga Orio AB om att utveckla en ny logistikpark i Nyköping. Det berörda markområdet omfattar cirka 400 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

Logistic ContractorOrio ABNyköping

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Markområdet ägs idag av Orio och ligger i direkt anslutning till bolagets befintliga lager och distributionscentral. Inom ramen för samarbetsavtalet förbinder sig Logistic Contractor att under en femårsperiod erlägga totalt 200 miljoner kronor till Orio, beroende på utvecklad yta. 

– Detta blir vår andra markaffär på kort tid. Vi ser att tiden nu är mogen för Logistic Contractor att göra den här typen av investeringar för att bredda vårt erbjudande ytterligare och ge oss större flexibilitet i framtida affärer. Dessutom ser vi en mycket intressant samarbetspartner i Orio AB, där vi har en tydlig samsyn i vår vision för hur vi vill utveckla det här markområdet, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor AB, i bolagets pressmeddelande.

Planen är att bereda plats för företag med olika ytbehov att etablera sig på marken, med ett extra fokus på att möjliggöra för ett mindre antal aktörer som vill uppföra större logistikanläggningar. 

– Fullt utvecklad innebär Nyköpings logistikpark effektivare logistik i en av landets nyckelregioner och ett stort antal nya arbetstillfällen. En förädling av vårt stora markinnehav i samarbete med en professionell aktör som Logistic Contractor är viktigt för vår fortsatta utveckling, men är också av strategisk betydelse för Nyköpings kommun och Mälardalen, säger Gustaf Ljunggren, vd för Orio AB, i pressmeddelandet.

Setterwalls Advokatbyrå har varit rådgivare åt Logistic Contractor i affären. Pangea Property Partners och Baker McKenzie Advokatbyrå har agerat rådgivare till Orio.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev