Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Ny logistikpark vid Göteborgs Hamn

Publicerad: 22 juni 2015, 07:11

Logistikfastigheter är guld på den svenska marknaden.

En ny logistikpark intill Göteborgs Hamn växer fram. Den ska bli en miljon kvadratmeter stor, och förväntas skapa över 2 000 nya jobb. “Det här är en jättesatsning och ett gyllene tillfälle för alla företag som vill etablera lager precis intill Skandinaviens största hamn”, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn AB.


Ämnen i artikeln:

GöteborgPrologisGöteborgs HamnNCCEklandiaBockasjö

En ny logistikpark intill Göteborgs Hamn växer fram. Den ska bli en miljon kvadratmeter stor, och förväntas skapa över 2 000 nya jobb.

– Det här är en jättesatsning och ett gyllene tillfälle för alla företag som vill etablera lager precis intill Skandinaviens största hamn, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn AB.
Cirka hälften av ytan vid Port of Gothenburg Logistics Park kommer att omvandlas till lager- och logistikfastigheter under de närmaste åren.

Fem företag är fastighetsägare i den nya logistikparken. Göteborgs Hamn, NCC, Prologis, Eklandia och Bockasjö. Parken ligger precis i anslutning till hamnens godsterminaler på Hisingen.

– Oavsett var i parken företag etablerar sig är det aldrig mer än tio minuters transport från kajkanten, vilket är perfekt för importföretag som vill ha korta och kostnadseffektiva transporter från hamn till lager, säger Magnus Kårestedt.

DB Schenker och däckimportören Amring är två exempel på företag som redan flyttat in.

Man beräknar att över 2000 nya arbetstillfällen kommer att skapas i den nya logistikparken. Det är framför allt lagerarbetare som kommer att anställas, men även administrativ personal.

– Logistik är en paradgren för Göteborg och skapar många jobb i vår region. Port of Gothenburg Logistics Park befäster vår position som landets logistikhuvudstad, säger Magnus Kårestedt.

Hela parken kommer att vara färdigetablerad cirka 2025.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Göteborgs Hamn

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.