Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

NREP startar logistikfond på 10,5 miljarder

Publicerad: 18 april 2017, 02:45

NREP har tillsammans med ett antal stora institutionella investerare bildat en ny logistikfond, NREP Logistics Property Fund, som med en initial portfölj om 49 fastigheter och ett initialt fastighetsvärde om 10,5 miljarder kronor är Nordens största logistikfond.


Ämnen i artikeln:

NREPAllianz Real EstateFörsta AP-fonden

De institutioner som investerat i fonden är Första AP-fonden, PFA Pension, tre danska pensionsfonder samt Allianz och Helaba Invest. Enligt ett pressmeddelande från NREP ska fonden ha en strategisk och långsiktig approach till den nordiska logistikmarknaden och plattformen ska växa gradvis över tid.

Enligt samma pressmeddelande består fondens portfölj av moderna fastigheter omfattande över en miljon kvadratmeter, belägna i alla viktiga logistikhubbar och med en genomsnittlig kontraktslängd om åtta år. Fastigheterna kommer att förvaltas av Logicenters som är NREP:s förvaltningsplattform.

I en kommentar skriver Johan Temse, investment manager på Första AP-fonden, att fonden ser investeringar i logistikfastigheter som ett intressant sätt att dra nytta av framtida global handel, konsumtion, e-handel och förändringar i leverantörskedjans utformning.

Rickard Dahlberg, CIO på NREP, säger i en kommentar att man är tacksamma för att ha hittat en grupp kunniga investerare som delar NREP:s vision för hur man skapar stabilt långsiktigt värde på den nordiska logistikmarknaden.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.