Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

NCC säljer logistikprojekt i Upplands Bro

Publicerad: 26 maj 2017, 07:23

Carola Lavén, affärsområdeschef på NCC.

Foto: NCC

Byggjätten NCC säljer Önskebrunnen i Brunna till NREP Logicenters för ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NREPLogistikfastigheter i SverigeNCC

Byggjätten NCC säljer Önskebrunnen i Brunna till logistikutvecklaren NREP Logicenters, för ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor.

Önskebrunnen är den andra etappen i Brunna Logistikpark i Upplands Bro kommun utanför Stockholm.

Varför säljer ni just nu?
– Hela vår affärsidé bygger på att vi utvecklar och säljer till investerare. Ibland innan projektet är färdigt, som i det här fallet, och ibland först när det är klart. Vi har utvecklat logistikprojekt både här i Brunna och i Arendal i Göteborg, säger Carola Lavén, affärsområdeschef på NCC, till Fastighetsnytt.

Fastigheten i Brunna har en total uthyrningsbar yta om cirka 14 400 kvadratmeter varav cirka 3 000 kvadratmeter är uthyrt vid försäljningen. Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen, vilket beräknas ge en positiv resultatpåverkan i NCC:s Q3-rapport 2017.

Var det ett strategiskt val ekonomiskt sett att sälja nu?
– Det ger ingen positiv resultatpåverkan på grund att vi inte lämnar hyresgarantier. De är fristående från varandra. Vi uppger inte hur mycket vi tjänar på våra affärer, utan utvärderar kontinuerligt när vi ska sälja. Vi tyckte att det var ett bra tillfälle för oss att sälja nu av affärsmässiga skäl, säger Carola Lavén.

Brunna Logistikpark har de bästa förutsättningar för lager och logistik, enligt NCC. Närheten till Stockholm och det strategiska läget vid E18 gör området extra attraktivt. Byggjätten inleder redan planeringen för nästa etapp.

– Vi har fler möjligheter att starta i Brunna och Arendal, men jag kan inte säga exakt när arbetet påbörjas.

Vad tror du om logistikmarknaden framgent?
– Investerarsidan och hyresidan är stark så vi ser positivt på marknaden. Vår ambition är därför att fortsätta utveckla logistikprojekt, säger Carola Lavén.

NREP Logicenters har sedan tidigare köpt mark i Brunna.

– Förvärvet av NCC:s fastighet ger oss möjlighet att erbjuda potentiella kunder flexibilitet och en snabb lösning medan vi utvecklar våra större egna anläggningar i området, som de i ett senare skede kan växa in i. Det är ett led i att kunna stödja våra kunder i deras tillväxt, säger bolagets affärsområdeschef Matthias Kettelholt, i ett pressmeddelande.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.