Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Logistri köper för över halv miljard

Publicerad: 18 mars 2019, 12:36

Bild: Riksbanken

Logistri Fastighets förvärvar totalt tio lagerfastigheter om totalt 70 000 kvadratmeter i södra och mellersta Sverige för 584 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Logistri Fastigheter

Fastigheterna består till merparten av lokaler för lager- och lättindustri. Portföljen innehåller 19 hyresgäster, uthyrningsgraden är cirka 100 procent och den genomsnittliga återstående hyrestiden uppgår till 6,4 år.

– Vi tar nu ett viktigt nästa steg i utvecklingen av en svensk plattform för lager- och lättindustri och adderar ytterligare tio fastigheter i regionerna Stockholm, Göteborg och Öresund. Fem av fastigheterna är belägna i Stockholms närförorter och erbjuder en hyrespotential om cirka 35 procent. Förvärvet är ett intressant komplement till våra långa avtal i regionstäderna. Med ett fördubblat fastighetsbestånd och en signifikant ökning av antalet hyresgäster följer också möjligheten till bättre finansieringsvillkor, säger bolagets vd Ulf Attebrant.

Affären kommer att genomföras genom förvärv av samtliga aktier i de fastighetsägande bolagen från tre separata säljare.

Tillträde beräknas till andra kvartalet 2019.

Förvärven avses att finansieras genom nyemission om cirka 240 miljoner kronor, med stöd av bolagsstämmans bemyndigande, samt genom att emittera en SEK-denominerad senior säkerställd obligation om 350 miljoner kronor med förfallodatum maj 2021.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Logistri Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.