Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Logistikaffär i miljardklassen genomförd i Norrköping

Publicerad: 5 juni 2020, 12:18

Internationell fastighetsplacerare köper av Postnord. Det här visar ännu en gång att logistiksegmentet går fortsatt bra trots coronakrisen”, säger Hampus Otterhäll på rådgivaren CBRE Sweden.


Ämnen i artikeln:

CBREPostNord

Det är Postnord Group som sålt en fastighetsportfölj med logistikfastigheter till Barings för 960 miljoner kronor. Transaktionen är enså kallad sale and leaseback-affär som innebär att fastigheten byter ägare men att Postnod fortsätter att hyra in sig i lokalerna.

Fastigheternas totala yta uppgår till cirka 122 000 kvadratmeter. Kapitalförvaltningsbolaget Barings tar över ägarskapet från 1 juli 2020 via är Barings European Core Property Fund.

Läs även: Grundingen utvecklar bostäder i centrala Norrköping 

CBRE har agerat rådgivare åt Postnord Group vid försäljningen.

Hampus Otterhäll, chef för industri- och logistiksegmentet på CBRE Sweden, kommenterar affären i ett pressmeddelande.

”Jag är mycket glad över att vi har rott ännu en affär i hamn på kort tid. Det här visar ännu en gång att logistiksegmentet går fortsatt bra trots coronakrisen”, säger han. 

Totalt fyra logistikfastigheter ingår i affären. De två största hyrs ut till Postnord på 15-årsavtal och de två andra på fyra år i taget.

Affären innebär att det svensk-danska postbolaget Postnord inte längre äger några fastigheter i Sverige.

Det här köper Barings för 960 miljoner kronor

Barings köper fastighetsbolagen Kardinalmärket 1 AB och KB Sveterm, till vilka de berörda fastigheterna hör, inklusive befintliga hyresavtal.

Båda bolagen ägdes av statliga Green Cargo innan Postnord köpte loss dem 2012.

Barings är ett investmentbolag styrt från Massachusetts i USA med över 2 000 anställda i 16 länder. Bolagets tillgångar värderas till 338 miljarder dollar.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CBREPostNord

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.