Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Logistik

Logistik starkaste sektorn

Publicerad: 11 Juni 2014, 11:49

Enligt IPD Pan-Europe Annual Logistics Index var Storbritanniens prestation drivande för att logistik levererade den högsta avkastningen i Europa under 2013. Flera marknader har dock sett värdena falla.


Logistiksegmentet levererade en avkastning på 8,7 procent vilket var betydligt mer än kontor (5,4 procent) och handel (6,1 procent). Det var, enligt IPD, det bästa resultatet för logistiksektorn sedan 2006 och drivande var marknaden i Storbritannien med en avkastning på 16,4 procent.

Det starka resultatet Storbritannien maskerar dock flera svagare prestationer på de europeiska marknaderna. Totalavkastningen för logistiksektorn i Europa på 8,7 procent fördelas på en direktavkastning på 7,1 procent och en värdetillväxt på 1,5 procent, men detta drevs av en värdeökning på 8,8 procent i Storbritannien. Elva marknader i Europa visade annars upp en negativ värdetillväxt, speciellt Spanien och Ungern där värdena föll med fyra procent.
IPD Pan-Europe Annual Logistics Index täcker 19 länder och omfattar 985 fastigheter värderade till 16,9 miljarder euro. Endast fastigheter byggda 1998 eller senare och som är större än 10 000 kvadratmeter finns med i indexet.

Mattias Fröjd

Källa: Pressmeddelande IPD

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.