torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Logistic Contractor ska bygga i Larsboda: ”En stor investering”

Publicerad: 13 februari 2020, 15:21

Patrik Lööv-Wallin på Logistic Contractor är glad över avtalet med Stockholms stad och Mathem. Foto: Logistic Contractor

En produktionsanläggning i två plan med eget p-hus. Det ska Logistic Contractor bygga åt livsmedelskedjan Mathem i Farsta i södra Stockholm.

Ämnen i artikeln:

FarstaLogistic Contractor

AJ


Det är en helt ny och miljöanpassad produktionsanläggning i Larsboda som Logistic Contractor ska bygga åt Mathem. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad och kommer att drivas av Stockholms största installation av solceller. 

Läs även: Finlands potential lockade branschen till Helsingfors 

Den planerade byggnaden är 32 000 kvadratmeter stor fördelad på två våningar och ska innehålla en produktions- och logistikanläggning med hög grad av automation. 

– Det blir ett bra nyttjande av marken här eftersom anläggningen byggs i två plan, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor till Fastighetsnytt.

Totalt kommer drygt 1 000 personer att kunna arbeta i anläggningen vid full kapacitet. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9 000 kvadratmeter.

Hur stor investering är det här?

– Det är ett stort projekt. Och det är spännande att vi inte köper tomten utan bara skriver ett flerårigt avtal med Stockholms stad, säger Patrik Lööv-Wallin.

Det slutgiltiga beslutet om produktionsanläggningen tas i Stockholms stad under våren. 

Byggstart efter sommaren

Ambitionen är att Logistic Contractor ska börja bygga efter sommaren och lämna över den nya anläggningen i slutet av 2021.

– Detaljplan finns och bygglovsprojektering är i gång sedan en tid tillbaka, säger Patrik Lööv-Wallin.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev