onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Logicenters storsatsning i Nykvarn - köper 206 000 kvm

Publicerad: 17 mars 2022, 13:32

Foto: Veidekke/Logicenters

Logicenters har köpt 206 000 kvadratmeter markyta i Nykvarn av Veidekke. Planen är att bygga minst 50 000 kvadratmeter logistik på platsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

LogicentersNykvarn

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Affären avser fastigheten Stora Bysta 3:9 i området Snebro, som Veidekke ägt sedan 2007. Den nuvarande detaljplanen medger en byggnation om cirka 50 000 kvadratmeter och Logicenters hoppas kunna bygga ytterligare 50 000 kvadratmeter i framtiden. 

– Vi är mycket glada över detta samarbete där Veidekke lagt grunden till vad vi ser som en logistiskpärla med stor potential. Logicenters växer hela tiden och är mer än redo att etablera sig ytterligare i närregionerna till Stockholm. Nykvarn ligger dessutom på ett oslagbart läge för logistik med närhet till såväl Södertälje som hela Mälaren, säger Matthias Kettelhoit,  CEO på Logicenters, i pressmeddelandet. 

Läs även: Lista: 18 unga talanger - här är morgondagens kvinnliga makthavare i branschen

Den totala markytan uppgår till 206 000 kvadratmeter. Snebro ligger intill E20 och har närhet till 

– Det är en kärnverksamhet för Veidekkes industriverksamhet att erbjuda masshantering inom nyckelområden. När vi nu avslutar vår verksamhet i Snebro är det bra att veta att egendomen kommer att få en ny och värdefull användning i en logistikfastighet, säger Marcus C. Nilsson, vice vd på  Veidekke, i en kommentar. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev