torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Logicenters köper 120 000 kvm logistik för 2 miljarder

Publicerad: 3 juli 2023, 07:22

Logicenters förvärv i Eskilstuna

Foto: Logicenters

Logicenters förvärvar fem logistiskfastigheter på totalt 120 000 kvadratmeter samt mark från Bockasjö, Kilenkrysset och Kilenkrysset Sweden, till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 2 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

LogicentersBockasjöKilenkrysset

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


Fyra av de fem fastigheterna ligger i Rosersberg norr om Stockholm och har Åhléns, Kicks och Sellpy som hyersgäster.

Fastigheten som Åhléns förhyr innehåller 37 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta och färdigställdes i december 2021. I anslutning till fastigheten Åhléns hyr finns också ett markområde om 16 000 kvadratmeter som medger byggnation av 12 000 kvadratmeter ny logistiskyta.

I samma område uppförs två fastigheter som är uthyrda till Kicks och Sellpy. Fastigheterna är inflyttningsklara den 1 september i år och har en uthyrningsbar yta om 41 481 kvadratmeter respektive 20 400 kvadratmeter.

Den femte fastigheten utgörs av en vakant fastighet om 20 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta som är under uppförande i Eskilstuna Logistikpark och som kommer att vara färdigställd vid årsskiftet.

– För Logicenters räkenskap är det här en av de större affärerna i Sverige och vi ser fram emot att befästa vår närvaro ytterligare i dessa attraktiva områden. Det ska bli spännande att samarbeta med befintliga verksamheter och att välkomna nya hyresgäster som vill bedriva effektiva logistikverksamheter, säger Matthias Kettelhoit, vd på Logicenters.

Bockasjös vd Joakim Hedin säger att affären är ett styrkebesked i en svår marknad.

– Logicenters har kapacitet och muskler att kunna genomföra en större affär vid en tidpunkt då många är avvaktande – det är starkt. Fastigheterna vi säljer är toppmoderna och anpassade efter en hög miljöstandard med solceller installerade på samtliga fyra fastigheter och belägna på strategiska logistikorter – Rosersberg och Eskilstuna. Logicenters är en ledande professionell ägare av logistikfastigheter med ett betydande bestånd, vilket borgar för en bra förvaltning av fastigheterna, säger han.

Åhlénsfastigheten och tomtmarken tillträds omgående. Kicks och Sellpy fastigheterna tillträds den 1 oktober i år och fastigheten i Eskilstuna tillträds till våren 2024.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev