tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Last mile-jätten storsatsar på nya terminaler

Publicerad: 21 november 2022, 12:06

En av Budbees nya terminaler efter sammanslagningen med Instabox. Foto: Instabee

Instabee, bolaget som blev resultatet av att Instabox och Budbee gått samman, har på sista tiden öppnat tre nya terminaler lagom till shoppinghögtiden Black week.

Ämnen i artikeln:

SvepetBudbeeCastellumEvolv Properties

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


De nyligen färdigställda terminalerna ligger i Malmö, Göteborg och Södertälje och hanterar paket från både Budbee och Instabox även om det är Budbees namn och logotyp som syns på fastigheterna. De bägge bolagen gick samman i september och bildade då Instabee.

I samarbete med Slättös logistikfastighetsbolag Evolv och Castellum har fyra nya terminaler byggts under 2022 och samtidigt påbörjas nu bygget av ytterligare en.

Läs mer: Rakettillväxt för last mile-bolag – men även stora förluster: ”En del kommer gå under”

Här är de nya terminalerna:

I Härryda i Göteborg står en drygt 5000 kvadratmeter stor terminal färdig. Etableringen beräknas sysselsätta omkring 400 personer på sikt, enligt Instabee. Fastighetsägare är Evolv.

I Almnäs utanför Södertälje har Budbee låtit uppföra en 5 800 kvadratmeter stor terminal där uppemot 400 personer kommer att arbeta. Byggnaden är utrustad med solpaneler. Fastighetsägare är Evolv.

I Malmö har man byggt en 5000 kvadratmeter stor terminal, även den utrustad med solpaneler men även laddstolpar, tillsammans med fastighetsägaren Castellum. Den beräknas sysselsätta omkring 500 personer.

Läs mer: Last mile-aktören vädjar till branschen: ”Svårt att hitta terminaler nära stan”

Under uppförande är fortfarande terminalen i Vaggeryd utanför Jönköping som också är den största av dessa. Byggnaden är 6 700 kvadratmeter stor och förväntas sysselsätta omkring 200 personer när den nått sin fulla kapacitet. Terminalen beräknas kunna sättas i drift inom kort, enligt Instabee.

– Detta är helmoderna anläggningar med avancerade sorteringsmaskiner som är direktintegrerade med alla optimeringssystem. Dessa etableringar gör att vi kommer kunna hantera hundratusentals fler paket dagligen och möjliggör att vi kan leverera effektivt och snabbt, med mindre miljöpåverkan, till fler, säger Pontus Håstlund, Nordic General Manager, Budbee, i en kommentar.

I juni 2023 kommer Instabees nästa projekt stå klart i Pilängen i Örebro. Den terminalen kommer att vara drygt 4000 kvadratmeter stor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev