Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Kyl- och fryslager pekas ut som nästa stora grej på logistikmarknaden

Publicerad: 8 december 2020, 12:13

Eva Sterner, projektutvecklingschef på Logicenters.

Foto: Logicenters

Lager med kyl- och frysmöjligheter är en typ av logistikfastigheter som efterfrågas i allt högre grad. Det uppger Eva Sterner på Logicenters som gästade Business Arena Stockholm på tisdagen.


Ämnen i artikeln:

LogicentersBusiness Arena Stockholm

Det var i en paneldebatt om läget på logistikmarknaden som Eva Sterner, projektutvecklingschef på fastighetsbolaget Logicenters, pekade ut en tydlig trend på markanden. I takt med pandemin har e-handeln ökat stort men när det gäller matinköp har den stora ökningen ännu inte skett. Enligt Eva Sterner är en sådan rörelse på gång. Logicenters märker en tydlig ökning vad gäller efterfrågan av lager- och logistikfastigheter som har moderna system för kyl- och fryshantering.

– Från att marknaden för logistikfastigheter bestått av ganska generiska produkter går vi nu mot mer specialiserade produkter med en högre grad av automatisering, säger Eva Sterner, Logicenters

Läs mer om logistikmarknaden

Amazon.se öppnar – så reagerar fastighetsbranschen

Ny rapport: Datacenter hetaste fastighetssegmentet 2021 

Coronakrisen kan ge apokalyptiska spökstäder – nu måste politikerna agera snabbt 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.