Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Koreanskt storköp bekräftat och klart

Publicerad: 11 december 2019, 06:43

Som Fastighetsnytt avslöjade i höstas är det koreanskt kapital som köpt Bråvikens hela logistikportfölj. Nu har transaktionen på 1,8 miljarder kronor genomförts.


Ämnen i artikeln:

Bråviken

Som Fastighetsnytt avslöjade i höstas är det koreanskt kapital som köpt Bråvikens hela logistikportfölj. Nu har transaktionen på 1,8 miljarder kronor genomförts.

Det var i september som Fastighetsnytt kunde berätta att det bakom köpet av Bråvikens hela logistikbestånd fanns sydkoreanska pengar.

Läs även: Avslöjar: Koreaner bakom Bråviken-förvärv

På tisdagen meddelade Bråviken Logistik Fastigheter försäljningen av koncernens samtliga fastighetsägande bolag nu slutförts och att köparen är GLL Real Estate Partners, som genomfört förvärvet på uppdrag av sydkoreanska investerare, lokalt representerade av LB Asset Management.

Bråviken skriver i ett pressmeddelande att man bedömer att större delen av likviden från transaktionen kommer att kunna skiftas ut till aktieägarna genom inlösen av aktier under mars 2020. Resterande del avses skiftas ut till aktieägarna genom en frivillig likvidation, vilket beräknas vara klart under andra halvan av 2020. Bråviken Logistik AB kommer att avnoteras från Spotlight Stock Market i och med detta.

Fastigheterna i affären

Automobilen 1 i Nyköping. Uthyrningsbar yta: 44 867 kvadratmeter.

Hyresgäst: Nyköpings kommun

Flahult 21:45 i Jönköping. Uthyrningsbar yta 45 288 kvadratmeter.

Hyresgäst: Aditro Logistics

Vätet 2 i Norrköping. Uthyrningsbar yta 48 551 kvadratmeter.

Hyresgäst: Stadium

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Bråviken

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.