Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Köper stort område utanför Stockholm

Publicerad: 18 september 2017, 08:44

Visionsbild: Stendörren.

Stendörren förvärvar ett 530 000 kvadratmeter stort markområde i Upplands-Bro utanför Stockholm av Kilenkrysset och KF Fastigheters gemensamma bolag Bro Markutveckling.


Ämnen i artikeln:

KF FastigheterKilenkryssetStendörren Fastigheter

Stendörren förvärvar ett markområde i Upplands-Bro utanför Stockholm av Kilenkrysset och KF Fastigheters gemensamma bolag Bro Markutveckling. På det 530 000 kvadratmeter stora markområdet planeras för industri och logistik.

Hälften av det förvärvade området är planlagt för industri- och logistikbyggnaden, och Stendörren kommer efter tillträde att ansöka om planbesked för resterande delar.

Köpet sker genom bolagsförvärv, där aktiernas värde uppgår till drygt 65 miljoner kronor.

– Våra kunder efterfrågar i allt högre grad de lösningar som ett större logistikcentrum kan erbjuda, varför vi nu är extra glada att nu kunna förstärka vår närvaro i området. Det kommer ge oss förbättrade möjlighet att utveckla nya och hållbara logistiklösningar för våra befintliga och kommande hyresgäster, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

Stendörren äger nämligen sedan tidigare det angränsande området i Stockholm Väst Logistik. Det omfattar cirka 900 000 kvadratmeter planlagd mark i Nygårds industriområde. Möjlighet finns att bygga cirka 250 000 kvadratmeter nya lokaler inom befintlig detaljplan. I dag har Stendörrens största hyresgäst Coop sitt centrallager för kolonialvaror i området.

– I och med köpet kan Stendörren gå vidare med planerna att bygga ett modernt och miljövänligt logistikcenter norr om Stockholm, säger Fredrik Brodin.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.