Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Köper logistikfastighet i Brunna för ny fond

Publicerad: 5 augusti 2015, 06:02

Aberdeen Asset Management har tecknat avtal med NCC om förvärv av logistikfastigheten Hälsobrunnen i Brunna logistikpark i Upplands-Bro för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning.


Ämnen i artikeln:

NCCAberdeen Standard InvestmentsPWCBrunna

Säljare är NCC och fastigheten säljs för 127 miljoner kronor.

Byggnaden är under uppförande och kommer att färdigställas under Q4 i år varefter tillträde sker. Fastigheten kommer att ha en uthyrningsbar area om 10 413 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Edström Logistics och Svenskt Kosttillskott.

– Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med NCC om att förvärva denna fastighet. Det är vårt första förvärv i Sverige för vår nylanserade nordiska fastighetsfond AP Nordic Investment, som under juni också tillträdde en handelsfastighet i Norge. Fonden ska investera i fastigheter med stabila kassaflöden och hög teknisk standard i nordiska tillväxtregioner. Den här logistik-fastigheten med dess långa hyresavtal passar utmärkt in i den investeringsstrategin, säger Lina Alvemur, Fund Manager på Aberdeen, i ett pressmeddelande.

DLA Nordic, PWC och Projektgrepp har varit rådgivare åt Aberdeen i denna affär.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Aberdeen och NCC, 2015-07-07

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.