Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Jättelager byggs i Bålsta

Publicerad: 15 juli 2019, 08:14

Den framtida anläggningen. Illustration: Witron

Logicenters och Dagab har tecknat avtal om det som blir en av Europas största logistikanläggningar. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Logicenters

Logicenters och Dagab har tecknat avtal om det som blir en av Europas största logistikanläggningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsiktsförklaringen tecknade i mars och nu har parterna signerat själva avtalet om utveckling och uthyrning av en ny jätteanläggning i Bålsta.

– Vi är mycket glada över att nu vara ett steg närmare starten av byggnationen av vårt högautomatiserade logistikcenter, säger Nicholas Pettersson, vd för Dagab, i ett pressmeddelande.

Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, beskriver det här som ett “otroligt utvecklingprojekt” i pressmeddelandet.

– Vi är stolta över att få utveckla fastigheten åt Dagab som kommer att utöka sin verksamhet, säger han.

Logistikanläggningen blir med sina drygt 100 000 kvadratmeter en av Europas största och mest moderna för distribution av livsmedel till såväl butik som e-handel. Fastigheten blir miljöcertifierad och 30 meter hög och får moderna specifikationer så som högautomatisering, flera temperaturzoner och solceller på taket.

– Lösningen hjälper oss att följa utvecklingen inom dagligvaruhandeln. Vi kommer att kunna lagerhålla ett ökat sortiment, leverera snabbare och mer hållbart, säger Pettersson.

Fastigheten byggs på Håbo Lundby 2:8 strax utanför Bålsta, nordväst om Stockholm och hela anläggningen ska vara i drift 2023.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Logicenters

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.