Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Industribyggandet minskar 2016

Publicerad: 29 augusti 2016, 06:08

Foto: Industrifakta.

I sin kommande konjunkturrapport visar analysföretaget Industrifakta att takten på industribyggandet under årets första sex månader minskar jämfört med föregående år.


Ämnen i artikeln:

Industrifakta

I sin kommande konjunkturrapport visar analysföretaget Industrifakta att takten på industribyggandet under årets första sex månader minskar jämfört med föregående år.

Medan bostadsbyggandet ökar indikerar de senaste siffrorna alltså att industribyggandet kommer att minska för helåret 2016 jämfört med 2015.

– De senaste fem åren har byggvolymen inom industri och tillverkning hållit sig relativt oförändrad. Om vi ser till kapacitetsutnyttjandet i industrin, så har det egentligen inte förändrats så mycket sedan 2010. Vi ligger på en lägre nivå idag än vi gjorde innan finanskrisen och det är klart att det påverkar behovet av nya industrilokaler, säger Jens Linderoth, analysansvarig på Industrifakta.

Redaktionen

Källa: Industrifakta AB

Ämnen i artikeln:

Industrifakta

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.