Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Logistik

Industri- och logistik lockar

Publicerad: 3 December 2013, 09:50

Investeringsvolymen inom i industri- och logistikfastigheter fortsätter att öka inom EMEA. Volymerna ökade med 4,6 procent under tredje kvartalet 2013 och med nästan 40 procent jämfört med samma period förra året, enligt CBRE.


Ämnen i artikeln:

CBRE

Hittills under 2013 har drygt 10 miljarder euro investerats i den europeiska industri- och logistiksektorn, den högsta nivån på fem år skriver CBRE. En betydande del av transaktionerna i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Nederländerna. Avkastningen på primära fastigheter har minskat på vissa marknader, främst i Storbritannien.

– Tillströmningen av framför allt nordamerikanska private equity-fonder har ökat likviditeten på en marknad som ger en attraktiv riskjusterad avkastning, säkerställd mot diversifierade intäktsströmmar. Vi ser också att institutionella investerare återvänder till marknaden för fastigheter inom lättindustri för att öka sin totala avkastning. De tydligt ökande värdena på sekundära industrifastigheter utnyttjas av investerare på de stora europeiska marknaderna, säger James Markby, Head of European Industrial and Logistics Investment på CBRE, i ett pressmeddelande.

Uthyrningsaktiviteten inom industri- och logistiksektorn under tredje kvartalet 2013 låg på ungefär samma nivå som under det första halvåret, men med ökningar på vissa marknader som Moskva och Dublin, men även i området runt Lille i Frankrike och på regionala tjeckiska marknader.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande CBRE

Ämnen i artikeln:

CBRE

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.