Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Logistik

IKEA etablerar logistik i Malmö

Publicerad: 24 April 2018, 11:07

Bild: Malmö stad.

IKEA kommer att uppföra en byggnad för logistik och e-handelslösningar i Malmö Industrial Park, Norra Hamnen. Detta efter att tekniska nämnden godkänt ett markanvisningsavtal.


Ämnen i artikeln:

MalmöMalmö stadFastighetsmarknaden i SydsverigeIkea

– Det är glädjande att Ikea visar intresse för Malmö Industrial Park. Här finns möjligheter till e-handelslösningar och logistik i bästa, strategiska lägesäger Anna Bertilson, fastighets- och gatudirektör i Malmö stad.

Det är Ikea Fastigheter som äger och förvaltar Ikea-koncernens varuhus, lager och kontor i Sverige. Under markanvisningsperioden kommer bolaget att utreda förutsättningarna för att utnyttja Malmös hamn och övrig infrastruktur i området.

– Ikeas e-handel ökar i snabb takt, och vi ser därför ett behov av att stärka vår logistik med en kundnära distribution i Södra Sverige. Nu väntar fortsatt utredning och finala beslut om etablering, säger Mikael Redin, vd för Ikea Svenska AB.

Det anvisade området gäller 100 000 kvadratmeter tomtyta, plus en option om ytterligare 50 000 kvadratmeter i anslutning till anvisningen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.