Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Hemfosa köper 43 omsorgs­fastigheter

Publicerad: 6 november 2015, 07:02

Hemfosa Fastigheter förvärvar av 43 omsorgs­fastigheter i mellersta Sverige och avyttrar fyra logistik-/industrifastigheter.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterSavana Invest

Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av 43 samhällsfastigheter på 29 orter i mellersta Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om 258,5 miljoner. Säljare är Humana AB. Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar yta om totalt 30 270 kvadratmeter och i samband med affären tecknas triple net-avtal på en snittavtalstid om 14 år. Tillträde sker den 1 december 2015.

Samtidigt har Hemfosa tecknat avtal om avyttring av fastigheterna Märsta 24:4 i Stockholm, Litografen 8 i Eskilstuna, Kryssaren 8 samt Isbytaren 1 i Södertälje, totalt 86 498 kvadratmeter lokaler till ett underliggande fastighetsvärde om 335 miljoner. Affären sker genom försäljning av aktierna i de tre fastighetsägande bolagen. Köpare är Savana. Frånträde sker den 31 mars 2016.

– Genom dessa två affärer fortsätter vi att renodla vår fastighetsportfölj mot samhällsfastigheter, samtidigt som vi avyttrar fastigheter i icke prioriterade segment, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef i Hemfosa Fastigheter AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.