måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Grönt ljus för MG Real Estate i Västerås – hyr ut till Twistshake

Publicerad: 2 februari 2023, 09:26

Västerås stad har godkänt bygglov för MG Real Estates planerade etablering i Hacksta industriområde. Fastigheten kommer rymma kontor och lager för expansiva Västeråsbolaget Twistshake, skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetMG Real EstateVästerås

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Den internationella fastighetsutvecklaren MG Real Estate bygger en lagerbyggnad om hela 34 862 kvadratmeter, i en 240 meter lång byggnadskropp, i Västerås.

Byggnaden kommer rymma kontor och lager för Västeråsbolaget Twisthake som, enligt staden, behöver större ytor för sin verksamhet. I fastigheten kommer även andra företag erbjudas utrymme.

– Det glädjande för Västerås att en internationell aktör som MG Real Estate väljer att satsa här och därmed kan erbjuda det lokala tillväxtbolaget Twistshake den fastighetslösning de behöver, säger Torbjörn Bengtsson, etableringschef på Invest Västerås, i en kommentar.

Läs mer: NTEX och Platzer i trippelaffär

Västerås har hög arbetslöshet och behöver mer instegsjobb, menar Bengtsson.

– Lager- och logistik tillför denna typ av arbeten.

MG Real Estate har sitt huvudkontor i Belgien och har verksamhet i hela Europa. Byggnationen förväntas påbörjas under våren och stå klart 2024.

– När vi fick möjligheten att förvärva denna tomt i Västerås så slog vi till omedelbart, säger Anton van Vlerken, CCO Europe MG Real Estate, i en kommentar.

Siten ligger i en logistisk hotspot, menar han.

– Mälarregionen är en huvudkorridor för godstransporter, det är lätt att nå Stockholm, Göteborg och Oslo via E18 och E20 och det finns hamn, tåg och flyginfrastruktur i närheten.

Läs mer: Danskarna dominerar i Cannes – Sverige kammar noll

E-handelsföretaget Twistshake är aktiva inom främst baby- och barnsegmentet. Den nya anläggningen kommer möjliggöra fortsatt expansion och behovet av ytterligare kontor och lagerutrymmen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev