söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Fastator satsar på industri

Publicerad: 26 september 2018, 07:08

Joachim Kuylenstierna. Foto: Fastator.

Genom förvärv av samtliga aktier i Portvakten Industrifastigheter blir Fastator, sedan tidigare delägare, ensamägare i bolaget.

Ämnen i artikeln:

FastatorJoachim Kuylenstierna

Förändringen sker genom förvärv av 50 procent av aktierna i bolaget, bolagets vd och grundare Per-Axel Bengtsson.

Portvakten är verksamt i Öresundsregionen, och äger fastigheter med en uthyrningsbar yta om 57 000 kvadratmeter, och obebyggd mark om cirka 55 000 kvadratmeter.

Bolagets inriktning är kommersiella fastigheter i stadsnära industriområden med hyrestagare verksamma inom tillverkning, lätt industri, lager och logistik.

Förutom att förstärka och befästa positionen i Öresundsregionen siktar Fastator även på att utveckla bolaget strategiskt och geografiskt med fokus på utvalda tillväxtorter. I samband med övertagandet byter även bolaget namn till Konkret Fastighetsutveckling AB.

– Det känns spännande att nu ha fått tillfälle att förvärva hela bolaget, och därigenom kunna utveckla det än mer inom ett segment som visar på en stabil tillväxt. Stadsnära industriområden kring alla tillväxtorter kan bäst beskrivas som något av hjärtpunkter för landets ekonomiska utveckling. Med Konkret kan vi nu som fastighetsutvecklare fokusera och ta större del av en marknad som innebär både god tillväxt och låg risk tack vare dessa områdens diversifierade verksamheter, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev