torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

C&W: Logistikaffärer för 10 miljarder i första kvartalet

Publicerad: 18 maj 2022, 06:50

Logistikmarkaden fortsätter starkt. Foto: SLP

Året har inletts med ett starkt första kvartal vad gäller investeringsaktivitet där logistikfastigheter för cirka 10 miljarder kronor har bytt ägare, enligt Cushman & Wakefields rapport Logistics Sweden 2022.

Ämnen i artikeln:

logistikfastigheterSvepetCushman & WakefieldCushman & Wakefield

R


Enligt rapporten, som lanseras på onsdagen, förväntas ett tillkommande utbud under året som summeras till 1,5 miljoner kvadratmeter, även detta en rekordsiffra. 

Men det finns mörka moln på en annars klar himmel. Ett antal utmaningar förväntas påverka logistikmarknaden i närtid till följd av Rysslands invasion av Ukraina så som flaskhalsar i, eller obefintliga, leveranskedjor, stigande finansieringskostnader och högre byggkostnader.

Läs mer: Uppsving spås för industrifastigheter - Colliers

Trots det förblir de övergripande marknadsutsikterna positiva enligt C&W – med en fortsatt stark efterfrågan från hyresgäster och en välfylld pipeline med nya logistikprojekt som förväntas färdigställas under de kommande tre åren.

– De senaste årens enormt starka utveckling inom logistikområdet har lett till rekordnivåer på nyproduktion och värden för logistikfastigheter, kommenterar Ulf Brandes, international partner på Cushman & Wakefield. 

Läs mer: Oscar köper fastigheter för 1 miljard 

2022 års upplaga av Cushman & Wakefields logistikrapport innehåller nyckeltal ner till hubb-nivå på den svenska logistikmarknaden. Den innehåller en allmän översikt över de bästa logistikområdena med fokus på tillkommande utbud, såväl som de senaste marknadstrenderna.

2021 var ett rekordår för logistiksegmentet i Sverige; investeringsvolymen översteg 50 miljarder kronor och avkastningsnivåerna nådde sina lägsta nivåer någonsin. Samtidigt färdigställdes ett stort antal logistikprojekt men vakansen för segmentet förblev alltjämt låg på grund av en aldrig tidigare skådad efterfrågan.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev