Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

CBRE:s nya Nordenteam bakom Blackstone-köp i Kungsbacka

Publicerad: 19 maj 2020, 09:31

Genrebild.

Foto: Mostphotos

Amerikanska Blackstone har köpt en logistikfastighet i Kungsbacka. Rådgivare i affären var CBRE:s nya Nordenteam som ser ett ökat internationellt intresse för nordisk logistik.


Blackstone gör köpet via fastighetsfonder och blir därmed ägare till en drygt 17 000 kvadratmeter stor logistikfastighet i Kungsbacka utanför Göteborg. Säljare är H.I.G. Capital med huvudkontor i USA.

Läs även: CBRE: Räkna med att OS ger högre bostadspriser 

CBRE startade i början av året ett nytt affärsben inriktade på att hjälpa internationella investerare i Norden och affären i Kungsbacka är den tionde som teamet bakom CBRE Nordic Capital Markets har gjort.

Den senaste tidens erfarenheter och prognoser tyder på att logistiksegmentet inte kommer att påverkas av covid-19 i någon hög grad, vilket även den här afären visar. Investerare står på kö och är beredda att investera vilket gör att jag känner mig säker på att vi kommer att få se fler liknande affärer under året trots rådande omständigheter, säger Hampus Otterhäll, Associate Director på CBRE Sweden, i ett pressmeddelande.

Läs även: CBRE växlar upp i Norden 

Köpesumman i Kungsbacka-affären har inte kommunicerats av parterna.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.