Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Catenas nya storägare vill bygga broar mellan Sverige och kontinenten

Publicerad: 29 mars 2022, 14:34

Joost Uwents, vd WDP, ser fram emot nya möjligheter med den planerade bron mellan Danmark och Tyskland.

Det belgiska logistik- och fastighetsbolaget WDP blir nya storägare i Catena. Bolagets vd Joost Uwents säger till Fastighetsnytt att han har stora förhoppningar på ett intensifierat samarbete bolagen emellan, inte minst när den planerade Ferhman-Bält-förbindelsen står klar 2029.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterlogistikfastigheterFem frågor

Hej Joost Uwents, vd på WDP, hur länge har ni följt Catena?
– Vi har känt till Catena länge, de har samma DNA som oss. Båda bolagen är aktiva inom logistik, sätter kundens tillväxtstrategi i främsta rummet och har samma synsätt på affärer och näringslivsetik. Det finns inte så många kolleger i Europa som tänker likadant och som dessutom verkar i en annan region. 

Hur stora är WDP?
– Vi är, precis som Catena, marknadsledande i de regioner där vi är verksamma. Vi är största i Benelux-länderna och Rumänien. Vi har sex miljoner kvadratmeter i vår portfölj till ett värde om cirka 6 miljarder euro. Vi har en utvecklingspipeline till ett värde om 590 miljoner euro. 

Läs mer: Catena tar in 2,2 miljarder kronor – belgiska WDP nya storägare 

Vad kan du om den nordiska logistikmarknaden?
– Det är en marknad som mår bra, med stora tillväxtmöjligheter. Jag kan berätta att vi har stora förhoppningar på den bro (Fehmarn-Bält-förbindelsen, reds anmärkning) mellan Danmark och Tyskland som ska stå klar 2029. Då kommer Sydsverige, Danmark och Tyskland växa samman till en region där båda bolagen kan mötas och skapa ett gemensamt kunderbjudande. Vårt strategiska samarbete kommer vara just kunddrivet. 

Vad kan du säga mer om det kunddrivna samarbetet?
– Vi kommer att kunna erbjuda Catenaportföljen till våra kunder och Catena kommer kunna erbjuda sina kunder vår portfölj. Kunderna får därmed större geografiska valmöjligheter. 

Läs även: Erik Selin om Balders utdelningsstrategi: ”Det kan bli imorgon och det kan bli om 50 år”

Till sist vem vinner cykelloppet Flandern runt som avgörs på söndag?
– Jag gillar cykling men har svårt att komma på ett namn just nu, så jag säger: må bäste man vinna. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.