Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Catena satsar i Danmark genom förvärv av logistikportfölj: ”Ser stor potential”

Publicerad: 22 februari 2021, 15:10

En av de förvärvade fastigheterna.

Foto: Catena

Catena köper en portfölj med logistikfastigheter i Danmark.


Ämnen i artikeln:

DanmarkCatena Fastigheter

Portföljen omfattar fem fastigheter i Danmark plus en i svenska Borås. Den har ett fastighetsvärde på cirka 815 miljoner kronor. 

– Vi ser stor potential i Danmark och med detta förvärv tar vi ytterligare position på den skandinaviska logistikfastighetsmarknaden. Det handlar om en attraktiv fastighetsportfölj med stabila hyresgäster och effektiva anläggningar på bra lägen som väl matchar Catenas befintliga nät av logistikfastigheter, säger Jörgen Eriksson, vd på Catena.

Läs även: Catena förvärvar logistik i Borås

Säljare är danska H5 Properties A/S. 

Fastigheterna förvärvas genom bolagsköp, köpeskillingen för aktierna uppgår preliminärt till cirka 457 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Köpeskillingen ska delvis erläggas genom att Catena ställer ut en revers om 200 miljoner kronor, vilken säljaren enligt avtalet ska överlämna som betalning för nyemitterade aktier i Catena. 

Läs även: Amazon.se öppnar - så reagerar fastighetsbranschen

Totalt omfattar förvärvet en uthyrningsbar yta om cirka 93 270 kvadratmeter, ett hyresvärde om drygt 49 miljoner kronor och en kvarvarande genomsnittlig hyresavtalstid som överstiger 10 år. 

På fastigheterna finns även byggrätter om totalt cirka 40 000 kvadratmeter. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

DanmarkCatena Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.