Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Catena köper mark - planerar investering på 2 miljarder

Publicerad: 29 oktober 2021, 13:49

Catena har förvärvat 565 000 kvadratmeter logistikmark i Bjuvs kommun. Säljaren är privat.


Ämnen i artikeln:

Catena Fastigheter

Affären avser fastigheten Vrams Gunnarstorp 1:15 i Bjuvs kommun, belägen i anslutning till E4 och E6. Förvärvet möjliggör byggnation av logistikanläggningar med en uppskattat uthyrningsbar yta om drygt 240 000 kvadratmeter. Investeringen på sikt väntas landa på cirka 2 miljarder kronor. 

Läs även: Catena vinner markanvisning för mer logistik: ”Stort intresse i investeringsbranschen”

– Med förvärvet kommer Catena kunna attrahera fler framgångsrika och växande företag som vill verka på platsen. Vi upplever stark efterfrågan på logistikytor på strategiska lägen, det speglar samhällets förändrade köpbeteenden och varuflöden men är också ett resultat av att aktörer inom logistik och handel arbetar hårt med att optimera sina processer för att kunna erbjuda anpassade, snabba och klimatsmarta leveranser, säger Jörgen Eriksson, vd på Catena, i bolagets pressmeddelande.

Planarbetet inleds inom kort för den förvärvade fastigheten och beräknas pågå under 12-24 månader. 

– Vi ställer oss positiva till Catenas förvärv och möjligheterna det kan skapa för näringslivet lokalt, kommenterar Mikael Henrysson, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Catena Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.