fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Catena köper logistik för 1,1 miljard

Publicerad: 15 december 2017, 11:45

Jan Persson, Gustaf Hermelin och Kilenkryssets vd Jens Persson. Foto: Catena.

Catena förvärvar fem logistikfastigheter i Stockholmsregionen av Kilenkrysset till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1,1 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

KilenkryssetStockholm

De köpta fastigheterna har en uthyrningsbar yta om totalt 91 500 kvadratmeter, ett hyresvärde om totalt 57 miljoner kronor årligen och en genomsnittlig hyresavtalstid på 9,6 år. Bland hyresgästerna finns bland annat Volvo, Coop, Samdistribution, Stena Recycling och Ocay. I förvärvet ingår även byggrätter.

– Förvärvet stärker positionen i Mälardalen med, för Catena, nya hyresgäster och långa hyresavtal som genererar bra kassaflöden. De byggrätter som följer med fastigheterna borgar för goda möjligheter till nyproduktion vilket är i linje med vår strategi om hur vi vill växa, säger Gustaf Hermelin, styrelseordförande i Catena.

De fem fastigheterna förvärvas genom bolagsaffärer och köpeskillingen för aktierna uppgår till preliminärt 608 miljoner kronor, varav 250 miljoner kronor erläggs i form av reverser vilka säljarna enligt avtalet överlämnat som betalning för nyemitterade aktier i Catena. I övrigt finansieras förvärvet initialt via egen kassa.

– Det finns några personer jag ser upp till inom svenskt näringsliv – två av dem är Erik Paulsson och Gustaf Hermelin. Erik och Gustaf har en beundransvärd historia av att utveckla inte bara fastigheter utan även hela stadsdelar, och de delar samtidigt Kilenkryssets affärskultur och värdegrund. Vi ser denna affär dels som en möjlighet att erhålla en långsiktig finansiell placering i ett välskött bolag, och dels som en början på ett strategiskt samarbete mellan Kilenkrysset och Catena, säger Jan Persson, styrelsens ordförande i Kilenkrysset.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev