Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Catena köper i Järna - ska utveckla för logistik

Publicerad: 17 februari 2020, 14:39

Bild 1/2  

Foto: Catena

Catena köper en fastighet i Järna för att utveckla den för logistikändamål.


Ämnen i artikeln:

SödertäljeCatena Fastigheter

Det är fastigheten Magasinet 3 som catena köper av Folkpolarna. Fastigheten ligger intill ett 1 000 000 kvadratmeter stort området Gerstaberg 1:7 som Catena avser utveckla via sitt delägarskap i bolaget Södertuna utvecklings AB för logistikändamål. 

Magasinet 3 som nu förvärvas omfattar en byggrätt om cirka 10 000 kvadratmeter och en uthyrningsbar yta med hyresgäster om cirka 21 000 kvadratmeter. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till cirka 12 miljoner kronor, skriver Catena i ett pressmeddelade. Förvärvet sker som en bolagsaffär till ett värde om 130 miljoner kronor.

- Sedan tidigare har vi identifierat detta som ett område med stor potential för att möta storstadsregionens växande logistikbehov, med detta förvärv kan vi skapa ännu bättre förutsättningar för framtidens effektiva och hållbara varuflöden i anslutning till Stockholms södra infartsleder, säger Maths Carreman, Catenas regionchef i Stockholm, i en presskommentar.

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.