Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Catena investerar i Örebro

Publicerad: 26 maj 2016, 09:21

Den aktuella marken i Örebro.

Foto: Örebroporten.

Örebroporten, Catena och AB Lokalhusman i Örebro 2 har tecknat ett aktieägaravtal om förvärv av 720 000 kvadratmeter logistikmark i Örebro. Catena kommer att ha investerat uppskattningsvis 2 miljarder i området när det är klart.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroÖrebroporten FastigheterCatena Fastigheter

Örebroporten, Catena och AB Lokalhusman i Örebro 2 har tecknat ett aktieägaravtal om förvärv av 720 000 kvadratmeter logistikmark i Örebro. Marken som idag ägs av Leif Carlsson, vd på Lokalhusman, beskrivs i ett pressmeddelande från Örebroporten som förstklassig logistikmark och förvärvet läggs i bolaget Törsjö Logistik AB som parterna kommer att äga till cirka en tredjedel var. Detaljplanearbete för marken inleds till hösten och området beräknas vara färdigställt våren 2019.

Örebroporten, som är ett kommunägt fastighetsbolag, har förbundit sig att överlåta sin del i det gemensamma bolaget innan byggnation påbörjas. När området står färdigutvecklat kommer Catena att ha investerat uppskattningsvis 2 miljarder kronor i Törsjö Logistik AB, enligt pressmeddelandet.

– Vi tror mycket på Örebro som logistikcenter därför har vi långsiktiga planer att utifrån vårt befintliga bestånd av godsterminal och logistiklager utveckla en helhet med citylogistik, e-handel och kombiterminal. Vi bygger vidare på det sedan tidigare väl etablerade lokala samarbetet, säger Catenas vd, Gustaf Hermelin, i en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.