Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Catena investerar 813 miljoner - bygger logistikanläggning åt sällanköpsgigant

Publicerad: 29 juni 2022, 08:22

Visionsbild Hyltena - nytt lager för Elgiganten utanför Jönköping

Foto: Pressbild/Catena

Catena bygger en ny logistikanläggning åt Elgiganten i Jönköping om totalt 86 600 kvadratmeter med avtalstid på 20 år. Byggnaden ska stå klar 2024 och den totala investeringen väntas uppgå till 813 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SvepetCatena FastigheterJönköping

Den nya anläggningen uppförs av Catena på fastigheten Hyltena 1:98 som förvärvades i december 2021. Markområdet omfattar cirka 200 000 kvm i anslutning till Torsvik Industriområde invid E4, i höjd med Hyltena trafikplats och granne med Elgigantens befintliga centrallager.

Läs mer: Logistik sticker ut på ”världens mest likvida fastighetsmarknad” 

Jönköpingsregionen har sedan lång tid en stark ställning som ett optimalt logistikläge med goda förutsättningar att möjliggöra dagen-efter-leveranser till hela Norden, skriver Catena.

Den nya anläggningen certifieras enligt både BREEAM Excellent och WELL Core och det planeras för bland annat solcellsanläggningar, sociala ytor på taket samt genomtänkta grönområden för att bevara och gynna den biologiska mångfalden, fortsätter Catena.

Elgiganten är en av Sveriges ledande hemelektronikdistributörer med eget butiksnät och omfattande e-handelsförsäljning. Under verksamhetsåret 2020/2021 omsatte Elgiganten 15,9 Mdkr vilket är en ökning om 17,6 procent mot föregående år. För att möjliggöra en bättre kundupplevelse, snabbare leveranser och en fortsatt hög tillväxttakt expanderar nu Elgiganten sin logistiska infrastruktur i samverkan med Catena.

Läs mer: Höghastighetsjärnvägen – ”Som en våt filt över hela Jönköping” 

Investeringen finansieras via egna medel och tillgängliga krediter och uthyrningen väntas ge ett driftnetto om cirka 45 miljoner kronor. Avtalstiden är 20 år.

Målsättningen är certifiering enligt BREEAM Excellent, projektet är även registrerat för WELL-certifiering enligt WELL Core

Byggnationen inleds hösten 2022 med beräknad inflyttning för Elgiganten våren 2024.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.