Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Catella utvecklar logistikfastighet i Norrköping

Publicerad: 25 juni 2020, 14:13

Catella investerar drygt 500 miljoner kronor för att utveckla en logistikfastighet i Norrköpings kommun tillsammans med de tidigare ägarna av Royal Design.


Ämnen i artikeln:

Catella

Det skriver Catella i ett pressmeddelande. Transaktionen är villkorad av att bygglov beviljas.

”Affären skall ses i perspektivet av att Catella avser att skapa fondprodukter inom bland annat logistikfastigheter. Vi ser goda möjligheter inom logistiksegmentet i form av avkastning och framtida produkter till våra kunder”, säger Johan Claesson, tillförordnad vd Catella, enligt pressmeddelandet.

Catella har sedan tidigare ett gemensamt bolag, Infrahubs AB, med de tidigare ägarna av Royal Design med det gemensamma målet att utveckla logistikfastigheter som inkluderar automatiserade processer för lagerhantering. 

Som ett första steg i detta samarbete har parterna på 50/50 basis i bolaget Infrahubs Entreprenad AB, förvärvat markområde som uppgår till 170 000 kvadratmeter och syftet är att färdigställa en logistikfastighet om cirka 70 000 kvadratmeter. 

Fastigheten är fullt uthyrd till Postnord TPL AB och hyresavtalet löper på 10 år. IEAB kommer att driva projektet med stöd av Catella och byggstart förväntas i september 2020.

”Infrahubs är expert på att skapa och bygga framtidens lager redan idag till våra kunder. Vi äger, designar, bygger och förvaltar stora och effektiva logistikanläggningar för morgondagens handel och distribution”, säger Andreas Ekberg, Infrahubs AB.

 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Catella

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.