lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Castellum utvecklar logistik i Skåne för 200 miljoner

Publicerad: 13 juni 2022, 09:15

Castellum investerar 200 miljoner i en ny lager- och logistikbyggnad i Östra hamnen i Malmö.

Ämnen i artikeln:

SvepetlogistikfastigheterCastellum

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


Projektet med namnet Tistlarna 9 på Koksgatan 21 är en modern lager- och logistikanläggning med en uthyrningsbar yta om 11.400 kvadratmeter. Total investeringsvolym uppgår till 200 mkr.

Det blir en flexibel anläggning med möjlighet till olika storlekar på lager- och kontorsytor. Taket på byggnaden kommer att förses med solceller som tillgodoser fastigheten för en effektiv drift. Den tillhörande parkeringen utrustas med laddningsmöjligheter för elbilar och fastigheten kommer även ha sedumtak. Anläggningen kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Läs mer: Massiv EU-satsning på solel - vill göra det obligatoriskt med solpaneler på nya byggnader 

”Med det här projektet erbjuder Castellum sina kunder en ny anläggning i ett attraktivt område. Just nu är efterfrågan stor på moderna lager- och logistiklokaler därför ser vi redan ett stort intresse”, säger Patrik Håkansson, affärsutvecklare på Castellum.

Östra hamnen i Malmö har ett strategiskt läge med närhet till centrala Malmö och stadens alla ringleder och tillfartsvägar. Det citynära läget utgör en unik möjlighet för det växande företaget som har behov av service, goda kommunikationer och snabba transportvägar. Busshållplats finns i närheten och man cyklar till och från Malmö Centralstation på 10 minuter. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev