Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Logistik

Bygger nytt centrallager i Örebro

Publicerad: 15 Juni 2016, 10:52

Kommunstyrelsen i Örebro beslutade på onsdagen att ge en markanvisning till Lidl för ett nytt centrallager. Området är hela 177 300 kvadratmeter stort


Ämnen i artikeln:

LidlÖrebro

Kommunstyrelsen i Örebro beslutade på onsdagen att ge en markanvisning till Lidl för ett nytt centrallager. Området ligger i Västra Pilängen och är 177 300 kvadratmeter stort. Lidl köper marken för 31 miljoner kronor.

Avtalet förutsätter att man ändrar detaljplanen.

– Etableringen skapar fler nya arbetstillfällen än många andra logistik- och lageretableringar, dels är den en tydlig bekräftelse på hur strategiskt Örebros läge är för logistik- och transportbranschen med 70 procent av Sveriges befolkning inom 300 kilometer, säger Björn Sundin (S), ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad.

– Det här ger oss möjligheter att klara tillväxten i våra befintliga butiker och också för vår framtida expansion som står för dörren, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

LidlÖrebro

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.