lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Bygger logistik vid Landvetter

Publicerad: 12 februari 2019, 08:22

Bild: Krook & Tjäder.

Bockasjö och Swedavia bygger genom sitt gemensamma bolag två nya logistikfastigheter i Airport City Göteborg, invid Landvetter flygplats. Hyresavtal om 33 000 kvadratmeter har tecknats med två nya hyresgäster.

Ämnen i artikeln:

LandvetterFastighetsmarknaden i VästsverigeBockasjöSwedavia

Nya hyresgäster är Dawa Däck och Rajapack.

– Logistikparken har en utomordentligt god lokalisering med närhet till flyget, till Göteborg och till de stora vägnäten, E6 och riksväg 40 som förbinder strategiska logistikorter som Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Förhandlingar pågår även med flera andra hyresgäster, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö och Landvetter Logistik Center AB.

Den ena fastigheten, med byggstart våren 2019, är cirka 23 000 kvadratmeter stor. Fastigheten är fullt uthyrd på ett längre hyresavtal till Dawa Däck, som har beslutat att samordna tre av sina nuvarande lager. Byggnaden beräknas vara färdigställd till sommaren 2020.

Den andra fastigheten som har en uthyrningsbar yta om cirka 21 000 kvadratmeter börjar byggas inom kort och ska vara inflyttningsklar den 1 oktober i år. Hyresavtal har tecknats med den franska förpackningskoncernen Rajapack som hyr cirka 10 000 kvadratmeter.

Det var under 2015 som Bockasjö och Swedavia bildade joint venture-bolaget Landvetter Logistik Center AB. Ett markområde om cirka 170 000 kvadratmeter har iordningställts för att kunna uppföra tre till fyra nya logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta om 100 000 kvadratmeter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev