Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Börsaktuella SLP sneglar på Göteborg

Publicerad: 1 december 2021, 14:11

Bild 1/3  Peter Strand SLP

Fem frågor till snabbväxaren SLP:s vd Peter Strand om börsplanerna, expansionen och jämställdhetsutmaningen.


Ämnen i artikeln:

SLP

 

Ni har kommunicerat att bolaget arbetar mot en börsnotering under första halvåret 2022. Hur går arbetet här framåt, vad skulle kunna stoppa en börsnotering nu?

”Vi jobbar vidare mot en notering under första halvåret 2022 men som alltid så är det en fråga om tajming.”

 

Logistik har varit en av vinnardelbranscherna på börsen under 2021, fortsätter det 2022 och vilka är de största hoten mot en fortsatt positiv utveckling?

”Vi tror på en fortsatt stark utveckling inom segmentet, vi ser ett fortsatt stort intresse från hyresgäster och vi ser väldigt positivt på värdeutvecklingen på denna typ av fastigheter.”

Ni har vuxit aggressivt under senaste året, framför allt genom fastighetsköp, är det vägen framåt eller tittar ni även på bolagsförvärv?

”Vi har gjort dryga trettio förvärv under 2,5 år och endast vid några få tillfällen har det handlat om större paket. Jag tror att vår förvärvsstrategi kommer fortsätta på inslagen linje då vi får bästa utväxlingen av vårt kontaktnät och vår snabbhet.”

I dagsläget är ni verksamma främst i södra Sverige och har påbörjat en expansion i Stockholmsområdet. Hur stor andel av fastighetsbeståndet planerar ni för i Stockholmsområdet och i vilka regioner ser sig SLP vara verksamma i framåt?

”Det känns kul att vi nu rekryterat personal till vår satsning på Stockholm och att vi gjort vårt första förvärv med ett litet paket. Vi har inga mål per region utan utvärderar löpande de möjligheter som vi finner på alla de marknader där vi vill växa. Klart att det vore kul att även komma in i Göteborg.”

Ett av era tre hållbarhetsmål är jämställdhet. I styrelsen är fördelningen fifty-fifty men ledningen består enbart av män och endast 2 av 12 anställda är kvinnor. Hur ska ni locka fler kvinnor till bolaget?

”Ja, här har vi mer att göra och jag hoppas att en notering och den publicitet som det medför skall locka fler kvinnor till vårt bolag och jag önskar att vi under 2022 kommer att rekrytera fler kvinnor.”

Annica Ögren

annica.ogren@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SLP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.