Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Bockasjö bygger multiterminal i Örebro

Publicerad: 31 mars 2016, 07:30

Från vänster: Håkan Ericsson (PostNord), Anders Holm (PostNord), Joakim Hedin (Bockasjö).

Foto: Bockasjö.

Bockasjö ska i samarbete med PostNord bygga en ny terminal för paketsortering i Örebro. Bygget kommer att få totalt knappt 27 000 uthyrningsbar yta.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroLogistikfastigheter i SverigeAlectaBockasjöPostNord

Bakgrunden till avtalet mellan de båda bolagen är enligt ett pressmeddelande den starka tillväxten inom näthandel, som stället nya krav på en effektiv infrastruktur för hantering av gods och paket.

– Utvecklingen inom näthandel skapar växtvärk i logistikbranschen, som hanterar gods i mycket större mängd än någonsin tidigare. Vår nya anläggning blir den modernaste i sitt slag och ett referensobjekt för liknande projekt i framtiden, säger Joakim Hedin, VD för Bockasjö-koncernen.

Den nya terminalen kommer att hyras av PostNord på ett långsiktigt hyresavtal.

Bygget påbörjas senare i vår och anläggningen ska vara klar i augusti 2017. Verksamheten går i full drift i februari 2018, efter att en ny paketsorteringsanläggning installerats i de nya lokalerna under hösten 2017. Anläggningen utformas som en paketsorteringsanläggning kopplad till en så kallad crossdocking-terminal.

– Den nya anläggningen i Örebro blir vår första stora multiterminal där vi hanterar både styckegods, pall, paket- och brevsortering. Även våra ökade import- och exportflöden till Norge går via terminalen i Örebro vilket gör att det blir ett ännu viktigare nav för oss i framtiden, säger PostNord Sveriges vd Anders Holm.

Tjänstepensionsbolaget Alecta och fastighetskoncernen Bockasjö bildade i februari i år ett gemensamt nytt logistikbolag – Logistikfastigheter i Sverige AB. Den nya anläggningen i Örebro kommer efter uppförandet att övertas av det gemensamma bolaget.

Redaktionen

Källa: Bockasjö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.