Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Bockasjö bildar logistikbolag med Alecta

Publicerad: 15 februari 2016, 07:14

Från höger: Frans Heijbel Alecta, Joakim Hedin Bockasjö AB, Thomas Dansk Alecta och Paul Frankenius Bockasjö AB.

Bockasjö och Alecta bildar ett nytt logistikbolag för att “inom fem år bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige och övriga Skandinavien”.

Ämnen i artikeln:

AlectaBockasjö

Fastighetskoncernen Bockasjö och tjänstepensionsbolaget Alecta bildar ett nytt logistikbolag för att “inom fem år bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige och övriga Skandinavien”.

Det nya bolaget får namnet Logistikfastigheter Sverige AB och ägs till lika delar mellan parterna.

– Det handlar om en logisk och klok lösning som bägge parter känner sig trygga med, säger Joakim Hedin, det nya bolagets vd som även fortsätter i sin nuvarande roll som vd för Bockasjö.

I en första affär köper Logistikfastigheter tre fastigheter från Bockasjö. Fastigheterna omfattar en total uthyrningsbar yta om 116 000 kvadratmeter och ligger vid Landvetter, i Arlanda Stad vid Arlanda flygplats samt invid E6 i Helsingborg.

Det nya bolaget har också tecknat ett samarbetsavtal med Bockasjö, som ger bolaget option på samtliga nya logistikfastigheter som Bockasjö uppför i framtiden.

– Genom detta samarbete får vi exponering mot den intressanta logistiksektorn och med en erfaren partner som Bockasjö har vi alla möjligheter att utveckla vårt gemensamma bolag, säger Thomas Dansk, Asset Manager på Alecta och ordförande i det nybildade bolaget.

Bockasjös juridiska rådgivare i affären har varit Advokatfirman Lindahl och Alectas juridiska rådgivare har varit Falkenborn Advokatbyrå och Sander Renström Berg Advokat.

Redaktionen

Källa: Bockasjö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev