Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Blackstone på köpräd i Sverige – förvärvar logistikfastigheter för miljarder

Publicerad: 16 september 2020, 06:45

Stina Lindh Hök, operativ chef och tillträdande vd i Nyfosa. I bakgrunden av Nyfosas logistikfastigheter i Eskilstuna.

Foto: Nyfosa

Fonder som amerikanska Blackstone förvaltar åt tredje part köper åtta svenska lager- och logistikfastigheter av Nyfosa för drygt två miljarder kronor. Ytterligare affärer inom segmentet är att vänta.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupNyfosa Fastigheter

Det är Nyfosa som i ett pressmeddelande berättar att bolaget nu tecknat avtal med fastighetsfonder rådgivna av Blackstone om att sälja en logistik­portfölj till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor, i linje med en avsiktsförklaring som gjordes i somras. 

Läs även: CBRE:s nya Nordenteam bakom Blackstone-köp i Kungsbacka

Avyttringen omfattar åtta lager- och logistikfastigheter i Eskilstuna, Göteborg, Haninge, Landskrona, Malmö, Trollhättan och Örebro med en uthyrningsbar yta på cirka 200 tusen kvadratmeter. Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till cirka 127 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är 4,5 år. Uthyrningsgraden uppgår till 100 procent. Frånträde kommer att ske den 15 oktober 2020 förutom för fastigheten i Örebro som frånträds den 15 januari 2022, framgår av pressmeddelandet.

”Genom denna avyttring i logistiksegmentet stärker vi balansräkningen för nya förvärv med inriktning på tillväxt i starka och stabila kassaflöden. Vi har hittills i år haft ett högt transaktionstempo och det ska vi fortsätta med, säger Stina Lindh Hök, operativ chef och tillträdande vd i Nyfosa, i en kommentar.

Läs även: Klövern säljer sju fastigheter till Blackstone

De Blackstone-förvaltade fonderna har även gjort en avsiktsförklaring med Logistea om att köpa Logisteas logistikfastighet Landskrona Örja 1:20 till ett fastighetsvärde om cirka 841 miljoner kronor. Enligt avsiktsförklaringen ska affären göras under oktober 2020.

Fastigheten Örja 1:20 i Landskrona som Blackstone avser att köpa för 841 miljoner kronor i oktober.

Foto: Logistea

 

 

Sverrir Thór

Reporter

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.