Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Avtal klart: Coop bygger superlager för livsmedel

Publicerad: 1 december 2020, 12:08

Coop och DWS har tecknat avtal om det som blir en av Europas största helautomatiserade varuterminaler för livsmedel 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

EskilstunaCoopDWS

Redan i oktober presenterade Coop sina planer om att bygga ett nytt centrallager i Eskilstuna logistikpark. I dag tecknades ett avtal med DWS.

 – Med DWS får vi en långsiktig ägare till fastigheten och en partner som vi ser fram emot att fortsätta utveckla anläggningen tillsammans med, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik och vice vd Coop Sverige, i en kommentar. 

DWS tar över marken och fastigheten, medan Coop sköter om logistikbiten.

Läs även: Cibus tar steget in i Sverige – miljardköper av Coop

En av Europas största terminaler

Den helautomatiska terminalen kommer att leverera varor till samtliga av landets cirka 800 Coop-butiker och tomten för terminalen är 276 000 kvadratmeter stor, vilket motsvarar ungefär 51 fotbollsplaner. 

När lagret tas i full drift under andra halvåret 2024 väntas det skapa runt 400–500 nya arbetstillfällen. 

Läs även: Newsec vinnare efter Cibus storköp av Coop

Cushman & Wakefield har varit rådgivare åt säljaren under både säljprocessen och själva etableringen på orten. Transaktionen genomfördes i samarbete med Newsec som är DWS lokala partner i Norden.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

EskilstunaCoopDWS

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.