fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Årets hittills största affär

Publicerad: 20 maj 2015, 05:03

NREP har sålt en portfölj med 28 moderna logistikfastigheter på olika håll i Sverige, Danmark och Finland till ett konsortium av danska pensionsfonder för 650 miljoner euro, motsvarande 6 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

Bernstrom & PartnersCBRENREP

Sammanlagt omfattar fastigheterna nästan 650 000 kvadratmeter och fastigheterna kommer fortsatt att förvaltas av NREP.

Enligt ett pressmeddelande NREP nu således sålt alla fastigheter från sin fond NREP Logistics Fund samt tre svenska fastigheter ur fonden NREP C1 Fund. Därmed har man ”levererat en mycket stark riskjusterad avkastning till sina investerare i de två underliggande fonderna.” NREP väljer dock att inte kommunicera yieldnivån i affären och inte heller ROI.

Köpare är ett konsortium bestående av fyra danska pensionsfonder. Dessa är läkarnas pensionsfond, ingenjörernas pensionsfond, danska juristers och ekonomers pensionsfond samt PFA, Danmarks största privata pensionsfond. Den sistnämnda är investerare i fonden NREP Logistics och kommer därmed att återinvestera en del av sin avkastning i det nya konsortiet.

Affären är med ganska stor marginal den största hittills i år på den svenska markanden men enligt källor till Fastighetsnytt har beståndet legat ute för försäljning ett tag. CBRE samt Real Advokatbyrå och Bernstrom & Partners var rådgivare till NREP i affären.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från NREP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev