Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Zengun och Bonnier Fastigheter utvecklar Portalen i Södra Värtan

Publicerad: 29 juni 2022, 09:09

Visionsbild Portalen 1 Södra Värtan

Foto: Pressbild/Zengun

Zengun tecknar avtal med Bonnier Fastigheter om nybyggnation av ett kontorshus på totalt 17 500 BTA i kvarteret Hangö. Fastigheten blir en viktig entré till det nya Södra Värtan, skriver Zengun.


Ämnen i artikeln:

ZengunBonnier FastigheterVärtahamnenSvepet

– Vi är otroligt stolta över förtroendet att få starta utvecklingen av Värtan. Tillsammans med Bonnier Fastigheter är vi delaktiga i att skapa en helt ny och hållbar stadsdel, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun.

Läs mer: Stockholms stad vill ta hjälp av branschen i bullriga området: ”Vi vill lägga örat mot rälsen” 

Byggnaden har ambitiösa miljökrav, med ytor som är både effektiva och anpassningsbara. Materialvalen görs utifrån ett långsiktigt livscykelperspektiv, med hög grad av återanvändning och litet underhållsbehov. Fastigheten ska certifieras enligt BREEAM Excellent, vilket går i linje med Zenguns hållbarhetsvision att utveckla och producera miljöcertifierade fastigheter.

Läs mer: Framtidens byggare - 40 talanger i byggsvängen 

– Värtan är en stor satsning för oss och vi har valt Zengun som entreprenör eftersom vi delar värderingar och projektmål. I samverkan med Zengun kommer vi att gå från vision till verklighet, säger Lars Johansson, projektchef Bonnier Fastigheter. 

Byggstart väntas ske under Q2 2023.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.