lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Wihlborgs möter tryck på lokaler med nytt plus-koncept – Lund först ut

Publicerad: 28 oktober 2022, 05:53

"Det rör sig framför allt om företag med en handfull anställda som växer och behöver mer utrymme", säger Hampus Svännel, förvaltare på Wihlborgs i Lund.

Nu skapar Wihlborgs ett nytt delningskoncept, ”Workspace +”, för mindre bolag som vuxit ur det traditionella kontorshotellet. Det skriver Wihlborgs i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetwihlborgsWihlborgs FastigheterLundSkåne

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Efter pandemin har efterfrågan på större kontorshotell ökat rejält, intygar Wihlborgs

– Vi har ett extremt tryck på mindre lokaler i dag. Det rör sig framför allt om företag med en handfull anställda som växer och behöver mer utrymme, men där steget till nästa nivå med egen lokal är ett för stort steg, kommenterar Hampus Svännel, förvaltare i Lund.

Läs mer: Energismockan i syd inget hinder: “Aldrig haft så hög uthyrning”

Kontorshuset "Node" i Ideon Scinece Park i Lund blir först ut med Wihlborgs nya koncept Workspace+. Foto: Wihlborgs

Det nya konceptet, Workspace +, kommer att invigas våren 2023 i kontorshuet ”Node", i forskningsbyn Ideon Science Park, på Mobilvägen i Brunnshög, Lund. Konceptet innebär ett större kontorshotell med lokaler på 100 till 220 kvadratmeter.

Hyresgästerna delar på mötesrum, pentry, kaffemaskin, skrivare, lås och passagelösning. Faciliteter som annars kan vara en förhållandevis stor investering för mindre företag.

Läs mer: Wihlborgs köper fastighet i centrala Malmö

Ombyggnationen innebär en uppfräschning av de aktuella lokalerna i Node med fokus på att skapa ett modernt kontor som låter hyresgästen fokusera på sin verksamhet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev