tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Wihlborgs bygger nytt kontorshus i Hyllie

Publicerad: 9 mars 2017, 11:35

Bild: Sundprojekt/Wihlborgs.

Wihlborgs förvärvar projektet Origo i Hyllie, Malmö – ett projekt som omfattar drygt 6 800 kvadratmeter byggrätter för kontor. Bolaget betalar 238 miljoner kronor och kommer själva att slutföra projektet.

Ämnen i artikeln:

HyllieFastighetsmarknaden i SydsverigeSvefaSundprojektwihlborgsWihlborgs FastigheterMalmö

Wihlborgs förvärvar projektet Origo i Hyllie, Malmö – ett projekt som omfattar drygt 6 800 kvadratmeter byggrätter för kontor. Bolaget betalar 238 miljoner kronor och kommer själva att slutföra projektet.

Förvärvet gäller fastigheten Bure 2. Säljare är Sundprojekt som arbetat fram projektet.

Tidigare i år startade Wihlborgs sitt första kontorsprojekt i området, Dungen, dit bland annat Tullverket kommer att flytta.

– Vi kan konstatera att Hyllie utvecklats till ett attraktivt område med god efterfrågan på kontorslokaler. I vårt projekt Dungen, som byggs just nu, är majoriteten av kontorslokalerna redan uthyrda. Genom förvärvet av Origo kan vi erbjuda ytterligare hyresgäster moderna lokaler på attraktivt och kommunikationsnära läge, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Origo väntas vara inflyttningsklart under andra kvartalet 2019. Fullt uthyrt bedöms avkastningen bli 6 procent.

– Hyllie är ett fantastiskt utvecklingsområde och vi ser en stor potential i projektet Origo som vi utvecklat. Då vår huvudinriktning är bostadsprojekt och vi har en bred och spännande orderstock har vi valt att koncentrera oss på denna, säger Henrik Lindén, vd för det säljande bolaget Sundprojekt.

Wihlborgs har även gjort ett mindre kompletteringsköp i Fosie, Malmö. Säljare är Fastighetsaktiebolaget Vattenfriden. Det är kontors- och lagerfastigheten Benkammen 16 som har köpts för 39 miljoner kronor. Byggnaden är fullt uthyrd till Watski AB. NAI Svefa och Lindahl Advokatbyrå har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev