lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Wihlborgs bygger nytt kontorshus i Hyllie

Publicerad: 19 oktober 2016, 10:35

Kontorsbyggnaden kallas Dungen – vilket spelar an på dess gröna profil. Bild: Malmö stad.

Wihlborgs ska bygga ett nytt kontorshus om knappt 8 000 kvadratmeter i Hyllie, Malmö. På onsdagen gav Malmö stads tekniska nämnd grönt ljus för markförsäljningen.

Ämnen i artikeln:

HyllieFastighetsmarknaden i SydsverigeAnders JarlwihlborgsWihlborgs FastigheterMalmö

Huset ska uppföras strax söder om Hyllie stationstorg och byggas i sex plan.

– Tomten har en perfekt placering. Den ligger i direkt anslutning till Hyllie station och har ett fantastiskt skyltläge mot både Arenagatan och Hyllie Allé. Hyllie är ett populärt område så vi kommer att starta bygget så snart som möjligt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Fastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och inflyttning planeras till första kvartalet 2019.

– Det känns roligt att nu även kunna hälsa Wihlborgs välkomna till Hyllie. En stor aktör inom marknaden för kontorsfastigheter gör entré, med ett framtidsorienterat, innovativt projekt som dessutom knyter an till platsens historia, säger Håkan Thulin, exploateringschef inom Malmö stad.

Den totala köpeskillingen uppgår till 30 415 000 kronor. Priset är satt till 3 950 kr/kvm BTA, med utgångspunkt i de priser kommunen under senare tid tillämpat vid försäljning av jämförbar mark i området.

– Många vill etablera sig i Hyllie och skapa arbetsplatser i Malmö, och det är lätt att förstå. Stadsdelen ligger mitt i Öresundsregionen som snart passerar 4 miljoner invånare och som har en kvarts miljon företag, säger Milan Obradovic (S), tekniska nämndens ordförande.

Fastigheten beräknas innehålla cirka 350 nya arbetsplatser. Fullt utbyggt kommer det i Hyllie ha skapats cirka 10 000 nya arbetstillfällen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev