Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Vill bygga nytt kontorshus på Söder

Publicerad: 28 April 2016, 10:50

Bild: Stockholms stad.

Stadsbyggnadskontoret i Stockholm har upprättat ett planförslag för en om- och tillbyggnad vid Katolska domkyrkan på Södermalm. Bland annat vill man bygga ett nytt kontorshus på platsen.


Ämnen i artikeln:

SödermalmStockholmVasakronan Fastigheter

Staden vill skapa ett attraktivare gaturum på platsen. Bland annat vill man riva ett kontorshus som står intill domkyrkan, samt ett bostadshus. Där kontorshuset rivs vill man bygga ett nytt på sex till åtta våningar. Där bostadshuset rivs vill man skapa en öppen yta, med uteservering och entré till kyrkan.

De bostäder som rivs vid kyrkan ersätts genom att man bygger på tre våningar på en kyrkotillbyggnad i västra delen av fastigheten.

Planområdet ligger utmed Folkungagatan och Västgötagatan, söder om Medborgarhuset på Södermalm. Det omfattar fastigheten Nattugglan 14 samt del av 15 och 18. Nattugglan 14 ägs av Vasakronan och Nattugglan 15 av Katolska Domkyrkoförsamlingen. Nattugglan 18 ägs av Stockholms kommun.

Från den 2 maj hålls öppet hus om planerna.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.