torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Vill bygga 14 våningar mitt i city

Publicerad: 27 januari 2016, 13:42

Bild: Schmidt/Hammer/ Lassen Architects.

Amerikanska fastighetsägaren Pembroke har presenterat sitt förslag för kvarteret Hästan 21, granne med nyrenoverade Mästerhuset i centrala Stockholm. Bolaget vill riva den befintliga fastigheten och bygga ett nytt – 14 våningar högt.

Ämnen i artikeln:

Pembroke Real EstateStockholm

Amerikanska fastighetsägaren Pembroke har presenterat sitt förslag för kvarteret Hästen 21, granne med nyrenoverade Mästerhuset i centrala Stockholm. Bolaget vill riva den befintliga fastigheten och bygga ett nytt – 14 våningar högt.

I planerna ingår dessutom 20-30 bostäder.

– Höjden är alltid en känslig fråga. Men de har lagt ned stora resurser på utformningen. Jag tycker att projektet är väl värt att pröva, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S), till DN.

Den befintliga byggnaden består av cirka 20 500 kontors- och butikslokaler fördelat på sju plan över mark, i hörnet Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan. Huset byggdes 1973 och totalrenoverades så sent som 1996 – 1999. Byggnaden är grönklassad av Stockholms stad, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån bland annat kulturhistorisk synvinkel.

Bild: Schmidt/ Hammer/ Lassen Architects.

Bild: Schmidt/Hammer/Lassen Architects.

Arkitekt bakom projektet är Schmidt Hammer Lassen. Om Pembroke får som de vill, kommer byggnaden att vara uppförd till år 2020.

Om en månad ska stadsbyggnadsnämnden i Stockholm diskutera planerna för kvarteret Hästen 21.

Redaktionen

Källa: Dagens Nyheter och Stockholm Direkt

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev