Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Veidekke bygger SEB:s nya kontor

Publicerad: 5 november 2014, 09:18

De nya kontorskvarteren har ritats av Alessandro Ripellino Arkitekter

Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterArenastadenVeidekkeAlessandro RipellinoSolna

Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats.

Samarbetsavtalet omfattar nybyggnation av kontorsfastighet om cirka 90 000 kvadratmeter BTA i nära anslutning till Mall of Scandinavia. Byggnaden är uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar. Projektet kommer att modelleras upp i en 3D-modell för VDC (Virtual Design and Construction). Ett arbetssätt som integrerar virtuella modeller och underlättar för involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion för att skapa korta och effektiva beslutsvägar.

Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt Breeam Excellence. Första inflyttning är planerat till 2017.

Bygglovet blev klart i dagarna och Alessandro Ripellino Arkitekter har på uppdrag av Fabege varit ansvariga för att ta fram detaljplan, programhandling, bygglov och systemhandling och inleder i samband med byggstarten en utvecklingsfas för den exteriöra designen.

Redaktionen

Källa: Pressmedelande Veidekke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.