Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Västra station blir kontor och restaurang

Publicerad: 18 maj 2017, 12:29

Illustration: Sydark Konstruera.

Västra station uppfördes 1898 längs järnvägen mellan Malmö och Ystad. Järnvägen lades ner 1955 och stationsbyggnaden har använts till lite av varje men ska nu bli restaurang och kontor.


Ämnen i artikeln:

MalmöFastighetsmarknaden i Sydsverige

Västra station uppfördes 1898 längs järnvägen mellan Malmö och Ystad.  Järnvägen lades ner 1955 och stationsbyggnaden har använts till lite av varje men ska nu  bli restaurang och kontor.

På torsdagen beviljades bygglov i stadsbyggnadsnämnden för Västra station som ligger mitt emot Malmö Live och intill det 19 våningar höga bostadshuset Tenoren. Stationen som är skyddad mot rivning byggs nu om och restaureras där bygglovsansökan utgår från originalritningarna.

– Nu öppnar det gamla stationshuset för Malmöborna igen och bidrar till stadsutvecklingen i området med liv och rörelse. Och Västra hamnen knyts allt tätare ihop med innerstaden, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.